JoyForCare

JoyForCare is een initiatief van Joyce de Bruijne. Jarenlang werkte ze voor een instelling in de zorg.  Uit onvrede over het zorgbeleid in Nederland, besloot ze in 2014 te gaan werken als zzper. In die positie kan ze de zorg bieden die mensen nodig hebben, i.p.v. de zorg die die verzekeringsmaatschappijen hebben bedacht. Ze heeft geen stopwatch meer nodig en kan zich volledig richten op de zorg. 

Maar ze was niet de enige die er zo over dacht. Om de formule krachtiger te maken heeft Joyce nu een bedrijf opgericht, waarin ruim 40 zelfstandig werkende zorgverleners samenwerken aan een betere zorg. Naast  de particuliere zorg die de ZZP’ers leveren, verrichten zij ook veel diensten voor zorginstellingen. Ik heb op vrijwillige basis een urenregistratie- en factureringssysteem voor JoyForCare gemaakt, gewoon omdat ik het een prachtig initiatief vind. 

Met de website van JoyForCare heb ik niets te maken, maar het blijft wel in de familie. Mijn dochter Ilona helpt Joyce daarmee. 

De verzekeringsmaatschappijen maken het ZZP’ers in de zorg niet echt gemakkelijk. Sterker nog: Ze verzinnen van alles om het werken in de zorg onmogelijk te maken voor iedereen die dat niet op hun voorwaarden wil doen. Om die onwettige en ongewenste beweging tegen te gaan participeert Joyce ook in Stichting Zorgrecht. Er zijn al enkele processen gevoerd en de strijd duurt voort.