Toolkit

Bij mijn vrijwilligerswerk maak ik gebruik van verschillende gereedschappen. Een paar onderdelen in de toolkit liggen voor de hand. Denk aan Word, Excel en Powerpoint. Maar er zijn er meer: 

Web Hosting

WordPress 
Ik gebruik dit Content Management Systeem voor alle websites die onderhoud, zoals UVV, Kambisa, Mobile Orchards en uiteraard ook dit blog. WordPress is wereldwijd het meest gebruikte systeem voor het bouwen van dynamische websites en door het bestaan van duizenden te integreren thema’s en plug-ins ook erg flexibel. Omdat ik mijn kennis graag wil delen met iedereen die er gebruik van wil maken, zal ik in dit blog regelmatig tips geven over hoe je de verschillende tools kunt gebruiken. 

Teamdesk
Dit is een 5e generatie ontwikkelsysteem, waarmee je in recordtijd uitermate solide, veilige en flexibele webapplicaties kunt bouwen. Alles (niet alleen de data, maar ook de functionaliteit en de userinterface) draait in de cloud. Teamdesk heb ik o.a. gebruikt voor het Relatie Beheer Systeem van UVV Zoetermeer, voor het urenregistatie- en factureringssyteem van JoyForCare en voor de planning van klussen voor het Gilde Klussendienst (een hobby van mijn vrouw).